Wonen en verblijven in Frankrijk

Vanaf 1975 was ik regelmatig in Frankrijk. Eerst voor vakanties. Al verkennend in verschillende streken kwam ik in de Côte d'Or terecht, in de Auxois. Ik werkte er bij een corporatie van 3 vrienden/boeren in een dorpje van 40 inwoners. Ik maakte er vrienden en kwam er regelmatig.

Daar ontstond mijn liefde voor Frankrijk. Ik kreeg het verlangen om er ooit te gaan wonen.

Expositie in Frankrijk

In oktober 2017 heb ik 2 weekenden geëexposeerd in een galerie in Aumont, in de Franse Jura, vlak bij de grotere plaats Poligny. Het is de plaats waar mijn broer en schoonzus een tweede huis hebben. Ik ging er mijn schilderijen van Franse artiesten laten zien. Zowel de grote kleuren schilderijen van Aznavour, Brel en Piaf waren er te zien, maar ook de monochromen.


prev next
play

Plannen
Nu ben ik zo ver dat ik afhankelijk van of ik regelmatig kan coachen, zo'n 10 keer per jaar een week is de planning, een huurhuis ga zoeken. In de Auxois, of in de buurt van Saint-Amour in de Jura. Ik zoek een vrijstaande woning in een klein dorpje, à la campagne. Met een gasten appartement, of in ieder geval met een 2e badkamer. Zodat mijn gasten hun eigen plek hebben en ze zich af en toe kunnen terug trekken.
Misschien dat ik af en toe de ruimte een week verhuur. En dan een paar maal per week een table d'hôtes aanbied.
In ieder geval ga ik ook kook- en schildergroepjes formeren en cursus daarin geven.
Daarnaast wil ik tijdens mijn verblijf in Frankrijk Bourgondisch genieten van de cultuur, de rust van het platteland en het eten en drinken.