Over het zingen ...

Als klein jongens sopraantje mocht ik al zingen in een koortje, met kerst. Ik denk dat het vanuit de zondagsschool was. Op mijn 4e jaar betekende dat voor het eerst een solo zingen, voor het koor staand. Spannend? Ik denk het wel, maar ik vond het vooral leuk om te doen.

Dat is altijd gebleven, de liefde voor zingen en in een koor zingen. Hoewel ik door mijn volume eigenlijk nooit voluit kon. Koorzang is samen-zang tenslotte. Dus, met dat volume heb ik nogal eens voor het koor gestaan, om solo’s te zingen.

Dat is altijd gebleven. Op de middelbare school in het koor; dan kreeg je een goed cijfer voor muziek. En graag zong ik mee in de Mattheus Passion en in Hair. In een gospelkoor zong ik altijd vast de solo’s. De laatste jaren was ik lid van een shantykoor, een piratenkoor. Ook daar zong ik wel solo.

Ik wil me de komende tijd gaan ontwikkelen als zanger binnen een trio of combo. Daarnaast zal ik altijd wel blijven zingen, al is het maar wanneer ik een groep coachées weer bij elkaar wil hebben als we mediteren in een vallei in Turkije … de Shaffy cantate zong ik dan altijd …

Ben je of ken je iemand die samen wil zingen en/of wil begeleiden? Graag contact!